2018-06-05
富田比我既感觉系平民日本餐厅,以前系屋企楼下有一间,装修好靓,野食好平,好味,成日都会去。依家领x加租,平民餐厅都要过处啦。今日去到翠屏邨,虽然距离地铁一段路,但系食到好野都系值得。呢间富田应该都系新开冇奈,装潢都系好新,地方宽敞,好多卡位。六点半入坐,唔算多人,d姐姐好好,不停帮我地浸茶,茶杯永远都系有绿茶。叫左个42蚊沙律,冇谂过细既沙律既都咁大碗,有10cm 高既,同埋好足料,好多沙律,青瓜,蟹柳蟹籽等。个卖相虽然有d样衰,相信系猪软骨既固体油。但端菜时果阵麻油香味鼠入鼻哥窿已经流哂口水,个猪软骨好好味,好香烤味,d汁好入味。入面仲有d荀咁,好味。叫左个照烧牛肉丼,个牛片有点厚同韧,照烧汁都唔系好够。但加埋只蛋,同个饭好滑好香,补救番。我真系唔明,点解碟碟都有蛋黄酱,好似烤紫薯同阵味其实好唔match. Btw, 个紫薯系好味,里面有甜薯粒,有质感之余,紫薯味香,外皮好脆。正。又系蛋黄酱啊😂 软壳蟹寿司6够/48蚊 好抵食! 最后又系蛋黄酱配烤鸡软骨。个鸡软骨系得软骨,冇咩肉,多番少少会好味d. 但系咁平既价钱,食到呢个质素,其实真系好唔错要是你唔你皇帝肚,系觉得好味既🤗 三个人
今日去到翠屏邨,虽然距离地铁一段路,但系食到好野都系值得。
正。
又系蛋黄酱啊😂 软壳蟹寿司6够/48蚊 好抵食!
但系咁平既价钱,食到呢个质素,其实真系好唔错要是你唔你皇帝肚,系觉得好味既🤗 三个人埋单260 左右,食左咁多野,真系好抵!