2021-01-22
小妹同辣系有一种好微妙嘅关系,事关,唔落辣好似欠缺啲嘢,但又唔系食得好辣小妹自从两年前亲身去到四川寻找麻辣的故事后,返到香港就一直想揾返𠮶种味道,揾咗唔少地方,直至嚟到呢度,又系令我食完一次都再次光顾水煮牛,真系无得顶香料、辣油、牛嘅熟度,刚刚好,最啱就系叫返支啤酒啤啤佢,同朋友一齐食得好开心仲有个蒜泥白肉,呢种蒜泥,千祈唔好同谭X或者X哥𠮶啲比较,因为呢度真心好几千几百倍,加上加入青瓜做中和,减去腩肉带俾大家嘅油腻感,无得弹其实身边啲朋友仔大部分都唔爱辣,甚至滴辣不占,但庆幸,呢度除咗辣,都有唔辣嘅菜式任君选择嘅,睇吓个米网肠粉,小笼包同炸奶就知啦,都唔差嘅😌😌不过第二次试新嘢嘅时候,个毛血旺就逊色啲。。。鱿鱼煮得过咗火,同埋材料唔多入味,好似烚完晒所有材料先放落锅再煮咁。。。希望可以改良一下呢道菜整体而言,两次座位都好舒适,虽然价钱唔系相宜价属于中价,不过都系一个小聚嘅好地方嚟,钟意食辣嘅各位,不妨一试
蒜泥八肉
水煮牛