2021-09-17 166 浏览
我最钟意嘅一间刨冰店 Shari Shari好多时食完晚饭唔够满足,就会心思思去食Shari Shari,顺便一试期间限定新口味~唔知有无人同我一样 觉得肥仔啲漏啲多啲cream嘅口味 岀色过好清新嘅生果口味。𝒦𝒶𝓀𝒾𝑔𝑜𝓇𝒾刨冰质感相当绵密,唔会食到一粒粒碎冰。中间仲会有各式馅料,由头食到尾都唔会淡而无味,超足料der~▪️𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 & 𝙋𝙖𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣 𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩 $92五月时嘅期间限定口味!好有夏日气息嘅一款口味~ 满口芒果香甜,热情果味相对低调,清爽但毫无惊喜。▪️𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 $90期间限定again!七月尾去食的~ 刨冰外舖满厚厚一层牛油果酱!酱汁浓稠creamy,唔会轻易融化至绵密刨冰之中。牛油果味相当突岀,入口尤如牛油果奶昔,毫无早青味。中间加有饼碎,增添左一丝咸香,令口感层次更为丰富。虽然中间断层了,但碗底其实都舖左唔少牛油果酱。系一个既清新又饱肚嘅刨冰
我最钟意嘅一间刨冰店 Shari Shari

𝒦𝒶𝓀𝒾𝑔𝑜𝓇𝒾