2009-12-02
虽然好忙, 加上食完呢餐饭都2个几月! 但因为好好味! 所以都要抽少少时间写呢篇食评.系朋友介绍, 佢话呢间餐厅D刺身好新鲜, 今日出开尖沙咀行街, 咪试吓啰. 环境都几干净, 好有日本feel, 餐厅中间仲有个流水摆设, 等紧食物既时候, 我地仲同个流水摆设影相. 杂锦刺身(半价$240) 朋友话明刺身新鲜, 紧系叫返个啦!: 虽然呢D相系用手机影, 但都可以见到新鲜色泽, 食落重好鲜甜.舌拿鱼腩手握寿司(半价$190) 平时我对吞拿鱼无兴趣, 但我朋友话想食舌拿鱼腩, 叫我试吓, 咁我咪念住一试无妨, 点知食过之后, 宜家见到张相, 都想即刻去食呀!芥末烧牛肉(大约$90) 虽然卖相麻麻地, 但系好好味, 芥末很香, 而且没有盖过牛肉味.虾头面豉汤(大约$10-20) 其实系"杂锦刺身"里面个"虾头", 我地见到咁新鲜, 当然唔好嘥, 本来想整炸虾头, 不过侍应提议我地试下"虾头面豉汤", 果然冇介绍错! 好味道!黎紧有几个朋友仔生日, 我一定会提议大家试下呢间日本餐厅! 唔知道重有冇半价优惠呢!不过咁新鲜, 就算要俾正价价钱都抵食啦!!!
不过咁新鲜, 就算要俾正价价钱都抵食啦!!!