2020-05-26
放工返到去黄大仙,平时都见到呢间茶餐厅好多人帮衬,而且而家做紧晚市77折优惠,索性买外卖返去屋企食餐牌嘅选择都几多,有中式小炒、焗饭、咖喱系列、铁板餐等等我见精选晚餐都几抵食,有主菜、汤同埋饮品,所以拣咗个蜜桃沙拉骨配饭,同埋配中式嘅西洋菜汤,再加杯热荷兰谷咕蜜桃沙拉骨酸酸甜甜,比较多酱汁,食起嚟有啲似咕噜肉,有好多配菜,例如菠萝、青椒、洋葱等等,送饭就最开胃西洋菜汤就够滋润,夏天饮下可以消暑荷兰谷咕其实即系比较浓嘅朱古力,未必个个都啱饮,如果钟意黑朱古力嘅朋友可以试吓屋企人另外叫咗个咖喱海鲜炒饭,咖喱味突出,而且有好多海鲜,例如虾、蚬、鱿鱼等等,材料丰富,够晒惹味配上出名嘅冻奶茶,奶茶味香浓又滑,值得一试饮品仲有其他特饮可以拣如果懒得煮饭,住喺附近嘅朋友可以嚟试吓,咁多款选择可以适合每一个人,价钱唔贵,系街坊嘅饭堂
餐牌嘅选择都几多,有中式小炒、焗饭、咖喱系列、铁板餐等等
西洋菜汤就够滋润,夏天饮下可以消暑
配上出名嘅冻奶茶,奶茶味香浓又滑,值得一试
饮品仲有其他特饮可以拣