餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2018-09-30 123 浏览
朋友对饺子情有独钟,所以今日就同佢黎呢间手工饺子专门店大快朵颐!呢度饺子嘅口味众多,有灼、煎同汤饺任君选择,亦有好吸引嘅特色小食,但我地今日就无食到,希望下次黎可以试下!呢度不论煎饺或汤饺都同样出色。煎饺厚身但皮薄,煎至金黄色,香口但唔油腻,十分吸引!汤饺包得好靓之余亦唔会因为浸汤而散开,系较健康嘅选择。镇店名物至尊松茸饺果然名不虚传!虽然价钱上相对较贵,但物有所值。饺子入面有一大块松茸,味道够哂香浓😻松茸饺子会配有一碗状元九鼎汤,呢碗汤材料丰富,而且无味精,好有家嘅感觉!😋香煎软心芝士饺都值得一试,加入咗芝士嘅饺子算系新式啲嘅口味👻 内层原来都有几多芝士,趁热食嘅时候有少少流心同拉芝嘅效果!原来呢款饺子嘅馅系粟米猪肉,几惊喜!😭👍👍为咗试多啲口味,我地要咗双拼汤饺:粟米猪肉饺外貌吸睛,可以见到粒粒饱满嘅粟米,而食落亦都清甜爽口;个人更爱白菜猪肉馅,肉同菜嘅比例啱啱好,味道比起粟米猪肉饺更加清新,口感亦都较为爽脆,食多几只都唔会滞。😝另外我哋都食咗重庆鲜肉云吞,云吞皮既薄且滑,肉馅嫩滑,一啖一只,配上渝式汤底,又系另一番风味!😚食咗咁多煎饺同肉,难免会惊热气同滞,所以要咗杯山楂雪梨水!

至尊松茸饺

九鼎汤

香煎软心芝士

双拼汤饺

重庆云吞

食咗咁多煎饺同肉,难免会惊热气同滞,所以要咗杯山楂雪梨水!不惜工本嘅山楂同雪梨,微甜带微酸,真系生津、清热又开胃之选!😆
雪梨水
2018-09-20