2016-11-08
中环歌赋街以前就识九记牛腩同胜香园, 但原来都越来越多小资食店, 走过未试就有我至爱鸡蛋仔甜品既Oddices 同一间好有feel 西餐 Lobster and Mussels, 琴日系澳门食左甜品同西餐, 所以返到香港就食返中餐啦~~信德落船, 星期日夜晚既中环除左姐姐真系唔多人, 歌赋街一半既食肆都闩左, 只得返零声几间小铺系特别显眼, 面三馆就系其中一间。好有日本拉面feel 既中式面馆,装修靓靓,不过价钱都系同日本拉面差唔多😅但都有好多特别菜式。熏蛋我一定会叫啦~~28蚊偏贵( 差唔多系豚王double.....),味道可以但性价比唔高,但炸牛肉饺子一定要叫, 好有牛香juicy juicy😙又香口$38蚊,一定要食啦~~ 另叫左个黑卤水牛杂捞面$98( 真系拉面价钱黎嫁😅😅),超足料,牛腩牛根牛肚牛柏叶都有, 牛腩无想像中淋,但都系一食就知系靓牛。 另一碗心系成$118 蚊既特选手切牛肉面, 一食就知用料靓, 系靓牛肉, 不过我下次都系食返捞面😬😬最估唔到系佢野饮都有花心思, 叫左2 杯特式既,左面红红地系薏米大红袍,右面系青柠白牡丹,都系18蚊,中式茶既fusion, 虽然
信德落船, 星期日夜晚既中环除左姐姐真系唔多人, 歌赋街一半既食肆都闩左, 只得返零声几间小铺系特别显眼, 面三馆就系其中一间。 好有日本拉面feel 既中式面馆,装修靓靓,不过价钱都系同日本拉面差唔多😅但都有好多特别菜式。熏蛋我一定会叫啦~~28蚊偏贵( 差唔多系豚王double.....),
最估唔到系佢野饮都有花心思, 叫左2 杯特式既,左面红红地系薏米大红袍,右面系青柠白牡丹,都系18蚊,中式茶既fusion, 虽然薏米系我好like 既, 但我都系觉得杯中式少甜柠茶更出色😛😛
价格:7/10
味道: 8/10
Chinese fusion noodle house in Central. Japanese ramen style presentation with Chinese taste!