呢间好有期待,始终有三星。叫左个餐同点心、脆皮鸡两个人share。但食落整体好普通,连利苑既水平都无(真系撞正,可能叫其他野或者晚餐先有水准),去得呢啲咁贵既,我觉得值、喜出望外既只香宫。但都只食过一次,都明第一次可一百分,转左个人整可以八十分既。我试过(算贵既)既唔多,暂时排名系以下:香宫明阁-旺角欣图轩嘉麟楼天外天龙景轩中餐Plan紧想去唐阁、天龙轩、夏宫、营致会馆、大班楼之类,有啲一位都有餐叫,可试多啲既话会去左先。千其唔好似龙景轩咁上下体验呀🙏🏼食晒成粒,唔鲜甜,唔算弹牙,食落猪油味即出晒黎,想吐,但都赵赵下食左。算大粒;皮质素尚可接受。跟餐两件蒸点,好过散叫既,但食落普通,素饺菇菌味浓厚;红菜头𠮶件有少少汁,有虾,食到弹牙但又系唔鲜。烧卖唔掂,好大件。但蟹无蟹味,猪无猪既味,猪肉质素唔好,同食落系松散既,我食左半件。猪肉质素我觉得好似你去烧肉店,当全部梅头位拎黎盲试,咩本地新鲜白猪/黑毛猪/韩猪/日猪/外国冰鲜猪(我个人印象巴西系差,美加会好啲,特别好啲既会系标明咩西班牙之类食咩大既会仲好啲)你系:食得出架😵😵😵黎最想试龙太子蒸饺,但系今日冇,有咩豉汁龙虾饺,又散又重豉汁,龙

我试过(算贵既)既唔多,暂时排名系以下:

香宫
明阁-旺角
欣图轩
嘉麟楼
天外天
龙景轩

黎最想试龙太子蒸饺,但系今日冇,有咩豉汁龙虾饺,又散又重豉汁,龙虾新鲜既真系蒸完就咁食或者点少少熟油豉油已经好正。佢馅又散又重豉汁味,你系食紧豉汁虾肉咁啰😵。又只系食左半件,咁既质素唔值得我浪费卡路里,虽然个心谂住78蚊一件仲未加一架。

跟餐既春卷又系唔掂,唔够干身,少少油,虾又系无鲜味既,都系食左一半。

同天外天差唔多,都系挞皮甜,同咸既鸡粒鲍鱼夹起黎个人唔钟意。鲍鱼系淋既,所谓既汁又系杰既献汁,食左五分一既皮,食晒啲鲍鱼,食左少少鸡粒。

烧味拼盘又系普通,叉烧唔入味唔松化,比较硬身。豉油鸡同海蜇正常。拼盘同人每人一件,叉烧我个件只食左半件。

千张腩片普通,无镬气。都系少少地食左十分一,试晒所有材料就算。

四百蚊既脆皮鸡,好普通,饮过咁多次婚宴,酒楼定酒店既出品都好过佢。脆皮既,但唔系最高质个啲。鸡肉无咩味,唔鲜;似冰鲜鸡。食落无咩肉汁,似整完放系度再淋油加热再出菜咁😂
可能关我地只叫半只既事,叫全只可能真系唔同晒,但得两个人叫唔到咁多。
食左第一啖,内心系度为咁贵既半只鸡哭泣😅

炒饭无镬气,已经同人分一半。但我只食到一半既一半。

雪莲红豆沙,只试左两三啖,因为唔钟意食甜野。佢仲有每人一粒笑口枣同埋桂花糕,只要左一份,因为我一定唔食,废事浪费。

咁既价钱,我宁愿食利苑,叫尽啲贵少少既野。😅好后悔浪费搭车既时间;仲要提早起身。(book左12点)
服务普通(咁既价钱同同类餐厅比较),有个高既女仔几机械式标准化咁应对,有个矮少少既真心跟得足。但老实,比起其他贵啲啲既中西日咩餐都好,收得咁既价钱。啲老细、上级会系要求啲职员表现到劲真诚待客既「演技」,呢间真系无。