2008-07-06
见好耐无食过车仔面,好想食,今日又落鬼咁大雨,咁咪买返屋企食。叫了一碗:米粉、猪大肠、猪皮、萝卜 $23元,另一碗:米粉、猪大肠、牛筋、萝卜$25元。猪大肠普通啦,但算洗得几干净,猪皮有几片有d硬!佢d 汁味道好淡,真系失望!其实味道真系一般,相比之下,牛头角『文记传统车仔面茶餐厅』好食过佢好多!价钱又平过佢!我外卖要排队都好正常丫,堂食都要叫人排队,真系好奇怪,搅到d 客排队要排到出街!(今日仲落咁大雨!)摆明要做到好似好多人帮衬咁!(果然好高招!)但佢地的服务态度真系好有问题,车仔档有三个人做野,一个渌面,一个毕𩠌,一个写低你食几钱,差不多轮到我,我前面个女人落完order,咁我同渌面果个讲要咩咯,毕𩠌果个竟话我排得唔好,(因为我同前面个女人一直保持一个人身位)大佬呀,唔通我要贴住前面个人的背脊才叫排得好?搅到我以为自己系小学生排队,毕𩠌果个系训导主任添!真系奇怪!之前已经听朋友讲,话佢地无礼貌!果然真系咯!我想回应下『cs饼饼』:D明星都系平时食得好野多,食下车仔面就觉得好食间舖系贴左好多明星光顾,其实如果你有留心睇,有份光顾的明星,全部都系当时住西贡的,佢地唔系特登驾车入黎食架
今日又落鬼咁大雨,咁咪买返屋企食。
叫了一碗:米粉、猪大肠、猪皮、萝卜 $23元,
另一碗:米粉、猪大肠、牛筋、萝卜$25元。
猪大肠普通啦,但算洗得几干净,
猪皮有几片有d硬!佢d 汁味道好淡,真系失望!
其实味道真系一般,相比之下,
牛头角『文记传统车仔面茶餐厅』好食过佢好多!
价钱又平过佢!
我外卖要排队都好正常丫,堂食都要叫人排队,
真系好奇怪,搅到d 客排队要排到出街!(今日仲落咁大雨!)
摆明要做到好似好多人帮衬咁!(果然好高招!)
但佢地的服务态度真系好有问题,
车仔档有三个人做野,一个渌面,一个毕𩠌,一个写低你食几钱,
大佬呀,唔通我要贴住前面个人的背脊才叫排得好?
之前已经听朋友讲,话佢地无礼貌!果然真系咯!
全部都系当时住西贡的,佢地唔系特登驾车入黎食架!
佢地应该间间都有帮衬过,其他店舖可能无特登叫佢地映相啫。
(我成日都见到刘青云夫妇、欧阳波比、林文龙夫妇、李克勤夫妇系西贡出没架啦!
我见林文龙夫妇、李克勤夫妇都系帮衬其他食肆架㖞,都无帮衬呢间野啦),
呢间野个老板死唔执输,见d明星帮衬,拉拉声揾佢地映返张相!
扮晒多明星照!(睇黎佢个相机长期放系舖头!!!)