2010-08-13 23 浏览
有关这间cafe的食评都很好,所以昨晚6:30pm已到达餐厅门口, 整间cafe好细, 不过都算企理.每张枱都话已订枱, 但刚有张2人枱, 可能时间尚早,暂未有食客, 我们两人可就坐. set dinner 应该是最低食的套餐, 我们点了一个set dinner ($148)及3只翡翠螺($50), 计有海鲜龙虾汤(连两片蒜茸多士), 1只㶽生蚝, 鹅肝并牛柳(薯菜), 木糠布甸, 热柠水.翡翠螺 - size比较大, 但大未必好, 无鲜味, 有一只新鲜度较低, 好彩今日肚无事 海鲜龙虾汤 - 过咸, 有杂锦海鲜碎蒜茸多士 - 非常油腻, 但够热㶽生蚝 - 味淡, 有沙鹅肝 - 好似炸天妇罗既做法, 层粉好厚, 可能咁样睇落大块d, 好油牛柳 - order左3成熟, 肉质好淋, 唔可以话唔好食, 用返银码去平衡. 但个汁怪怪的, 完全配唔到个件牛柳.薯菜 - 落油好重手, 菜好油, 伴碟既炸薯角好多盐, 可能错手落多左.木糠布甸 - 中规中矩热柠水 - 3片柠檬7:30pm已坐满人(共约20人), cafe应该系家庭式, 有个类似老板娘中途出黎打招呼, 好似高级餐厅的做法, 不过我唔

海鲜龙虾汤 - 过咸, 有杂锦海鲜碎
蒜茸多士 - 非常油腻, 但够热
㶽生蚝 - 味淡, 有沙
木糠布甸 - 中规中矩
热柠水 - 3片柠檬
7:30pm已坐满人(共约20人), cafe应该系家庭式, 有个类似老板娘中途出黎打招呼, 好似高级餐厅的做法, 不过我唔buy,因为d食物真系麻麻. 平时我系唔会叫套餐的, 因想下次与朋友聚会或可以再来, 所以叫一个较全面的套餐试菜. 不过应该不会再来了.
唯一可取之处系不收加一, 不过系我心目中都唔值.
2010-08-12
  • 未试到