2022-08-22 39 浏览
今日喺返自己地头附近 突然想食pizza 就嚟呢度试下 餐厅空间好阔落 装修都几有异国风情 耐冇去旅行有少少觉得自己身处外国嘅感觉 都几开心呢度lunch time嘅lunch set好抵食 一个价钱就包咗头盘或沙律 主菜同嘢饮 我哋一个set叫咗个pizza 不愧为招牌菜 个饼底系好手工feel嘅 烟烟韧韧又脆脆地 满布烟肉仲有只流心蛋 食落口感丰富味道一流另外一个set拣咗蘑菇意粉 唔好谂住佢斋哋就冇惊喜呀 个意粉好弹牙 酱汁亦都好creamy 但又唔会太咸㖞 成个package都唔错超级钟意薯条嘅我哋另外叫咗个松露酱薯条 薯条系非常粗切嘅 完全系外脆内软 额外配嘅松露芝士酱 更加系味道浓烈 口感都好rich 仲要好大份添呀嚟到呢度我非常建议饮佢嘅cocktail 因为呢度嘅调酒师非常犀利 我完全冇畀特别要求佢就调到一个甜度适中 酒嘅浓度亦都好perfect嘅饮料出嚟 😍

2022-07-13
午餐