2013-07-11 688 浏览
元朗开左好多新野,不过我食黎食去都系果几味,早2日上openrice一转,见到大家既feedback都唔错,决定一试。揾呢间餐厅揾左一轮,先知道远在天边近在眼前……喺正新元中落黎条天桥转右就系,成日经过以为只系一间snack bar,无谂过入面卧虎藏龙。晚市点任何意粉加廿几蚊就有沙律同饮品smoke salmon cesar salad加钱有既沙律点会送块大大块既三文鱼俾你丫,佢既dressing唔算好香浓,落既份量唔多,岩怕肥既女士们。Grape sodaice chocolate原本想试下orange squash但佢地话冇晒橙汁佢地推介lime soda但我又唔钟意lime其实我唔饮有汽野,但呢杯佢整得好好饮!唔太甜又够晒冰冻,饮晒成杯呀最后!冻朱古力冇咩特别,仲要加钱,大家不妨试下soda!带子鲜虾墨汁意粉呢个超好食!一上枱已经香喷喷!建议大家唔好咁为食即刻放入口,因为好热!连粒带子都要分3啖食,可能佢地真系有诚意炒,唔系预先整好加落去!另外想赞既系意粉,超有口感,即系烟un果只!对上一次食呢啲口感既意粉系喺高雄,估唔到喺元朗都揾到!黑松露野菌意粉呢个汁有少少漏,不过个意粉口感
元朗开左好多新野,不过我食黎食去都系果几味,

晚市点任何意粉加廿几蚊就有沙律同饮品
smoke salmon cesar salad
加钱有既沙律点会送块大大块既三文鱼俾你丫,
Grape soda
ice chocolate
原本想试下orange squash但佢地话冇晒橙汁
佢地推介lime soda但我又唔钟意lime
其实我唔饮有汽野,但呢杯佢整得好好饮!
唔太甜又够晒冰冻,饮晒成杯呀最后!
冻朱古力冇咩特别,仲要加钱,大家不妨试下soda!
带子鲜虾墨汁意粉
呢个超好食!一上枱已经香喷喷!
建议大家唔好咁为食即刻放入口,因为好热!
连粒带子都要分3啖食,可能佢地真系有诚意炒,
唔系预先整好加落去!
另外想赞既系意粉,超有口感,即系烟un果只!
对上一次食呢啲口感既意粉系喺高雄,估唔到喺元朗都揾到!
黑松露野菌意粉
呢个汁有少少漏,不过个意粉口感都一样正!
野菌都几多,岩素食朋友!

总结:
一开头去到门口,见到里面得一枱食客,我男友唔多想入,
觉得冇食客既餐厅好食有限,难怪,夜晚成9点都得1枱客系少啲,
但事后男友都忍唔住话:元朗真系冇呢啲野食!
3 Time我觉得真系值得支持,每上一样食品佢地都会check back番你睇下岩唔岩你口味,做生意黎讲都好有诚意!听讲lunch都几抵食,我会再去试!
2013-07-10