2021-05-19
富记面家清汤牛腩河+黑白墨丸自家酥炸鱼皮价钱💲: $40+9/ $23好味程度😋: 3.6/5服务🍴: 3.6/5环境🗾: 3.3/5性价比🥢: 3.3/5回头率😚: 3.3/5-湾仔有档富记面家,一向都几出名,之前都有睇过佢地的报导💛 今次去开个边就试左。避开lunch hour就会小人啲架啦!-✅清汤牛腩河+黑白墨丸。首先汤底真系几清,唔太油,饮落有啲牛味,唔会口渴个只😆 河粉好滑同完整👍🏻有一旧白萝卜都好甜冇渣。牛腩虽然我唔知咩部位,但好腍😋边位有小小膏,好香🤓 有肥有瘦,好适中。招牌的黑白墨丸,比较细粒,但好弹牙,食到好香的墨鱼香同粒🤩 比起出面的就系用人手挤同埋冇落咁多粉。但加$9得2粒丸,都唔平下。-❌自家酥炸鱼皮。佢地用左黄鳝鱼皮,块块都好大片,一啲都唔碎👍🏻 新鲜炸起,唔太油腻。但我比❌因为有1/3碟都劲硬‼️系咬唔到的硬,完全冇鱼皮的松化,阵完汤都一样咬唔到🥵 希望系我咁唔好彩啦。
清汤牛腩河+黑白墨丸
自家酥炸鱼皮