2019-06-17
今日黎到呢间西餐厅叫CATEE﹐系荃湾杨屋道﹐近街市附近。门面吾算好大但系几精致﹐内部环境几有FEEL。可以我同我男朋友去食既时间都系7点左右﹐人吾算好多。好宁静。过左半个钟﹐间餐厅都几FULL 已经 但都系好静﹐个环境气氛令人都系细细声咁倾计。呢间餐厅系猫猫做主题﹐墙上有好多猫猫CUSHION, 摆设。对于钟意猫猫既人黎讲﹐呢间餐厅必去。我地今日好肚饿﹐所以吾好客气咁食左3个MAIN COURSE。 其中一个MAIN COURSE转套餐﹐因为我男朋友净系想食MAIN COURSE。第一个菜系烤美国顶级牛肉眼扒(10oz)伴浓烧汁。呢个扒好JUICY﹐非常好食! 食落去好有肉感﹐吾会太粗 (难咀嚼)﹐吾会太软。建议大家叫MEDIUM﹐因为个肉系呢个熟度好有味道。呢块扒好大块。男仔应该食到饱。女仔应该会食到超级饱。呢个系套餐既蕃茄浓汤同SALAD。个汤酸酸甜甜﹐好有料。食得出系自家制作。个SALAD就正常味道。个碗都几特别﹐好似个杯咁。STAFF落左两款醋比我们点面包。个面包冇烘过﹐而且我都冇食过﹐几特别。之后饮左啖水﹐原来系青瓜水。好REFRESHING既感觉! 餐厅既青瓜水都系第一次
第一个菜系烤美国顶级牛肉眼扒(10oz)伴浓烧汁。
之后饮左啖水﹐原来系青瓜水。好REFRESHING既感觉! 餐厅既青瓜水都系第一次饮到!
食完个扒﹐就食意式香烤鸡伴五香汁。呢个鸡都几好食。D肉都几滑。餐厅帮你分开左2旧大肉﹐等你吾洗咁辛苦咁切。呢个鸡都几入味。D 薯蓉都煮得好好食﹐食得出吾落好多调味料﹐纯粹系天然既薯蓉。
跟住呢个就系炸鱼薯条。条鱼好好食。因为如果系有QUALI既鱼﹐一般系吾会痴底或系散哂D肉。呢条鱼我可以切到一旧旧﹐点TARTAR酱简直系绝配! 薯条都好有肉﹐啖啖薯仔肉。
可以自己落盐、黑胡椒粉。可能因为餐厅比较暗﹐佢地惊D客落错地方﹐所以呢个会发光。好好玩。
呢个SEA SALT 个DESIGN好靓。感觉好天然。
其实CATEE既MAIN COURSE都有好多﹐如果想食PASTA RISOTTO 都有。
照顾到钟意有米饭既人既餐~
或者想叫下D小食都有几吸引既选择! 食左3个MAIN COURSE既我们﹐留肚食下次!
烤美国顶级牛肉眼扒(10oz)伴浓烧汁
套餐既蕃茄浓汤同SALAD