2016-05-09
想揾间有feel既餐厅饮下酒食下小食,一定去香港大学站附近既呢间cellar door wine~位置是香港大学站附近,飮完野走非常方便。Potato salad薯仔唔会太软,又唔会太爽,啱啱好,而且系冷盘,适合炎热的夏天食。沙律酱少少酸,而且唔会太重口味,唔觉得肥腻,加上少少炸烟肉碎,好香口同令到个沙律带少少咸味,好正!Rib eye beef好浓牛肉味同好滑,rib eye 大概medium 既熟度,所以好滑,加上有洋葱同酱汁,味道好好~Mushroom经过调味既磨菇带少少咸同辣,非常香囗,啱哂佐酒,佐酒食物必选之列Champagne 呢枝champagne 都好抵饮,只系$180~~~!甜得黎带少少酸,而且有少少汽,非常容易入口,就算平时唔钟意飮酒既女仕,都可以试下~~呢间餐厅仲有live band ,如果同另一半黎飮下酒,食下小食,非常有情调~~
位置是香港大学站附近,飮完野走非常方便。
呢枝champagne 都好抵饮,只系$180~~~!