2019-02-20
话说早两日肠胃炎今日开始先冇再肚疴,所以都系决定食清啲,喺旺角揾到呢间素食,黎到门口见到好多人排队知道应该冇拣错😂餐单有好多选择,拣左好耐我地决定叫一位既红烧野生竹笙素翅,腰果百合炒淮山,香煎竹笙腐皮卷同埋笼仔荷叶蒸陈村粉😀红烧野生竹笙素翅既素翅几粗几有赵口,个人认为口感仲好过真鱼翅😙 仲有啲荀丝,竹笙等等增加口感,个质地啱啱好,唔好太稀又唔会落太多粉搞到太稠over左😁👏淮山系我食素必点嘅东西, 因为健脾有益,同埋如果自己整会滑潺潺好唔方便,佢既淮山超级爽口👍👍 荷兰豆同百合都唔会老,清清地仲系好养生既一味素菜式,love it😍自家制香煎竹笙腐皮卷呢个招牌菜系男友想叫,虽然系煎炸出嚟但系我都忍唔住食咗一嚿🙈 好脆口,皮好薄,层次丰富仲冇加防腐剂👍 配咗菜心可以减少𠮶少少一般煎炸物嘅油腻感😁陈村粉有淡淡嘅荷叶香味,唔会蒸得太淋一pat野,配左啲素肉碎同埋榨菜调返个咸味,都系清清地既好选择👍呢间餐厅系少油,少盐, 唔加味精, 主张用自家制天然食材,逢星期三仲会将部分收益作慈善用途,真系不得了😯😯😯 一定会继续支持💪💪