2019-07-14 40 浏览
上一次喺佐敦嘅分店度食,应该系因为晚饭时间挂,好多人排队~所以今次拣到蚬壳街分店,仲要下午茶时间比我同朋友静静地坐下来食拉面🍜门面,远望有啲似居酒屋🏮店内环境偏暗,可以选择坐吧枱墙壁上印有鹤嘅壁画,令客人感觉置身于日本既餐厅一样枱同枱之间有足够嘅空间,几松动,坐得好舒服😌餐牌,以黑色底为主。虽然选择唔算多,但系每个拉面既卖相都好吸引!但系对我来讲,最重要嘅系质素,好嘢系贵精不贵多既《芥辣八爪鱼》最先到既系跟餐小食,有咬口嘅八爪鱼加上爽口既唐芹,配搭、口感非常好👍🏻芥末味不重,适合稍为怕辣嘅人,都几适合做前菜嫁!《酱油拉面》佢哋拉面,卖相又真系几有睇头。材料有豚肉、鸡肉、温泉蛋同紫菜。拉面面质偏硬,夹开中间嘅豚肉,先见到原来有木耳丝。木耳丝爽口,汤底唔算咸,浓度适中。温泉蛋嘅蛋黄啫喱状,好软身稍为用力啲夹都会断开《极浓 · 鸡白汤拉面》啡色嘅应该系炸番薯🍠片。汤底乳白色,好浓好杰。食左半碗已经觉得好饱啦!食到尾嘅时候竟然有惊喜,因为炸番薯片浸得耐,味道融入鸡白汤,令到碗汤多咗一种独特嘅香味!下次再嚟就识食啦,要一早将番薯片浸落汤度鸡肉十分软身整体质素都不错,下次再嚟过!
上一次喺佐敦嘅分店度食,应该系因为晚饭时间挂,好多人排队~
所以今次拣到蚬壳街分店,仲要下午茶时间
比我同朋友静静地坐下来食拉面🍜

门面,远望有啲似居酒屋🏮

店内环境偏暗,可以选择坐吧枱
墙壁上印有鹤嘅壁画,令客人感觉置身于日本既餐厅一样
枱同枱之间有足够嘅空间,几松动,坐得好舒服😌

餐牌,以黑色底为主。
虽然选择唔算多,但系每个拉面既卖相都好吸引!
但系对我来讲,最重要嘅系质素,好嘢系贵精不贵多既
芥辣八爪鱼

《芥辣八爪鱼》
酱油拉面

《酱油拉面》

温泉蛋嘅蛋黄啫喱状,好软身
稍为用力啲夹都会断开
极浓 · 鸡白汤拉面

《极浓 · 鸡白汤拉面》
下次再嚟就识食啦,要一早将番薯片浸落汤度

鸡肉十分软身

整体质素都不错,下次再嚟过!
2019-07-06
芥辣八爪鱼