2023-08-14
元朗一向出名美食多多,今次就嚟到呢间位于大棠路附近嘅小巷入面,带啲小清新得嚟又有啲格调嘅餐厅😎餐厅嘅橱窗玻璃挂住闪下闪下嘅灯饰,店内摆放咗唔同嘅绿色植物,再配合埋餐厅播放啲好relax嘅音乐,咁舒适嘅环境真系好适合情侣或者系同闺蜜一齐嚟撑下枱脚🤤纽西兰一级肉眼 💰HK$168我地叫咗5成熟,块肉唔会鞋又唔会太生,肉质够juicy!再落埋海盐同埋黑胡椒,简直系再将块肉眼扒嘅味道升华~旁边嘅香煎翠玉瓜、紫薯蓉都好鲜甜好好味😋蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉💰HK$98真材实料,充满蟹肉同蟹籽,啲忌廉汁都好多,成个扁意粉都够湿润!呢个份量两个人share刚刚好~追加 是日餐汤配餐包 💰HK$28是日餐汤系忌廉蘑菇汤,食得出个汤好有诚意,浓郁嘅忌廉加上超爆多嘅蘑菇蓉,劲想外卖多碗拎返屋企饮😆个餐包都好松软,就算冇搽牛油,食落都甜甜地~追加 冻薄荷朱古力鲜奶咖啡💰HK$28拉花简单得嚟好靓,再加埋厚厚嘅奶泡,成杯咖啡嘅层次好分明,好适合用嚟打卡😚淡淡嘅薄荷味,比起一般嘅Mocha令人更醒神~热桂圆红枣茶 本身仲好惊系好甜嘅果种,点知原来系一个用热水浸住嘅桂圆红枣茶茶包,淡淡嘅桂圆红枣味啱哂啲唔中意饮甜野嘅人
纽西兰一级肉眼 💰HK$168
蟹籽蟹肉忌廉汁扁意粉💰HK$98
追加 是日餐汤配餐包 💰HK$28
追加 冻薄荷朱古力鲜奶咖啡💰HK$28
热桂圆红枣茶
本身仲好惊系好甜嘅果种,点知原来系一个用热水浸住嘅桂圆红枣茶茶包,淡淡嘅桂圆红枣味啱哂啲唔中意饮甜野嘅人!店员仲好贴心咁话可以再叫佢地帮手refill 热水添㗎~
纽约芝士蛋糕 💰HK$48
蛋糕偏口感扎实,食得出啖啖柠檬嘅香味,好清新!绝对唔会因为系一旧cheese cake而觉得佢好漏~