2019-11-26
女朋友生日,想食餐好D、环境要有浪漫feel,就谂起之前来过尖沙咀呢到饮野,环境唔错生日辛苦D都唔怕,照来尖沙咀,于是就拣咗来呢到食,入面几有有气氛,系欧式装修的餐厅餐厅分开2边,1边有bar台,1边就系餐厅餐厅成个环境都好有格调,入到最入面就有一个英式壁炉,系隔离食饭就好似外国的餐厅入面,加埋D音乐,好岩我地拍拖或者一大班朋友倾计。我地叫左2个dinner set :海胆汁烩墨鱼仔加美国CAB肉眼扒 , 蟹肉脆烧卖 加 鲜虾海胆三文鱼籽扁意粉前菜沙律 南瓜汤好浓好甜,加埋细多士的脆,吸唒D南瓜汤,正!蟹肉脆烧卖 系外型似烧卖 将它个皮炸到外脆内软 入面都系蟹肉加他他酱墨鱼仔好新鲜,个汁酸甜好开胃,2个前菜都好岩胃口美国肉眼扒几大块厚身 叫左medium ,煎得岩岩好而唔会太老都好有牛味鲜虾海胆三文鱼籽扁意粉唔会太干海胆系新鲜,唔会有阵苦臭味,再加埋虾同三文鱼籽,就有好多重口感另外试左个秘制鸡翼 个整法似泰式 但再香口D 个面好脆但个肉又唔会好鞋,值得一试叫咗个parma ham拼盘来送酒唔似出面果D得个死咸,而系有咸香,唔错最后同女朋友系到饮酒坐左好耐先走,无选错地方
餐厅分开2边,1边有bar台,1边就系餐厅
我地叫左2个dinner set :
海胆汁烩墨鱼仔加美国CAB肉眼扒 ,
蟹肉脆烧卖 加 鲜虾海胆三文鱼籽扁意粉
蟹肉脆烧卖 系外型似烧卖
将它个皮炸到外脆内软 入面都系蟹肉加他他酱
墨鱼仔好新鲜,个汁酸甜好开胃,2个前菜都好岩胃口 美国肉眼扒
几大块厚身
叫左medium ,煎得岩岩好而唔会太老
都好有牛味 鲜虾海胆三文鱼籽扁意粉唔会太干
海胆系新鲜,唔会有阵苦臭味,再加埋虾同三文鱼籽,就有好多重口感 另外试左个秘制鸡翼 个整法似泰式 但再香口D 个面好脆但个肉又唔会好鞋,值得一试
叫咗个parma ham拼盘来送酒
唔似出面果D得个死咸,而系有咸香,唔错
最后同女朋友系到饮酒坐左好耐先走,无选错地方