2024-09-06
今日重回旧地,去咗细个读书嘅学校🏫,𠮶一头附近行~附近好多舖头都唔同咗,呢一头有几间新餐厅,呢一间系其中一间,比摆喺门口嘅花花草草🪴吸引咗我行过去睇餐牌~入到去唔知坐边度好,就是旦坐咗一张近门口嘅枱,入面有位员工小姐见到之后,就嗱嗱临咁样执咗张卡位俾我间铺入面都有好多花花草草🪴🍃🌱🌿☘️店舖入面的灯光比较暗,好有气氛~有啲灯光照射嘅地方比较暗嘅时候,店家都好贴心咁摆放蜡烛了🕯️~我叫咗个墨西哥手卷(辣)配薯条🍟+沙律🥗 惊会好干想要有啲嘢饮下,所以就加咗$20变成咗套餐(额外跟咗个餐汤有「白汤或者红汤」选择,个汤会跟块蒜蓉包、仲有杯嘢饮同埋甜品🍮)个汤好靓,不过出到嚟觉得个汤有啲冻唔够热,个包几好食🖤冇留意时间,不过出餐都出得好快🖤 10分钟都唔洗,个嘢食就出到嚟啦~依一盘嘢食好饱,最后都食唔晒,剩返少少留咗喺度,可能因为墨西哥卷🫔入面个汁好腬,建议一口沙律菜一口墨西哥卷咁样配搭去食😋跟住之后杯好立克都到了~啲员工都好贴心咁样,留意住客人嘅进餐速度,见到我食到差唔多,就过嚟问我「系咪依家可以上得甜品?」跟住同我讲有「芒果布丁同埋红豆xx(PS我唔记得咗)可以选择」,最后拣咗芒果布丁。而且将
入到去唔知坐边度好,就是旦坐咗一张近门口嘅枱
,入面有位员工小姐见到之后,就嗱嗱临咁样执咗张卡位俾我
间铺入面都有好多花花草草🪴🍃🌱🌿☘️
店舖入面的灯光比较暗,好有气氛~
个汤好靓,不过出到嚟觉得个汤有啲冻唔够热,个包几好食🖤
而且将近九点𠮶啲时间,见到佢哋攞咗啲嘢食出嚟食,应该系佢哋𠮶阵时先食晚餐(呢个唔系重点)🤣,当客人想要起身买单嘅时候,佢都即刻走过嚟帮手埋单。
有啲卖服务嘅餐厅,会好拗水吹咁样同啲客倾偈,但系呢一间嘅服务,系润物无声的观察你,再问你有冇需要。觉得呢种几好
-✨话说见到佢哋Menu入面,个沙律汁剩系得柚子醋汁,因为有啲人唔钟意食𠮶浸酸味,而且汁嘅话会沉晒落底度(咁样就变成,有冇加都差唔多,如果因为冇味而要求额外加多啲嘢时候,又会变成酸得滞),建议可以选择多一只汁或者酱供客人选择。(谨供建议)