2024-11-30 63 浏览
我同朋友都好钟意食日本嘢,今次就约咗喺旺角度食令和居酒屋,一入去店员就会打鼓,欢迎客人,感觉都几特别石烧M6澳洲和牛(200g):呢度嘅石烧牛肉都几出名,就叫咗澳洲和牛试吓,两个女仔食啱啱好。店员会亲自为我哋烧牛肉,再加上黑胡椒、香草等调味料,最后再加上烧汁,所以都几惹味,牛肉味好浓烧和牛舌:呢款牛舌就比较嫩滑,而且弹牙烧鸡肉串:鸡肉,另外夹杂咗大葱,鸡肉烧得啱啱好,照烧汁好味白葱豚肉串:薄嘅豚肉包住咗大葱,不过个人觉得豚肉嘅份量可以再多啲,同葱做返平衡烧广岛生蚝:呢款蚝嘅尺寸比较细,蚝味都重,汁相当惹味三文鱼丼:朋友大赞呢款三文鱼新鲜好味,份量都几多,加上青瓜特别清新荔枝乳酸梳打:荔枝味都几浓,唔算特别甜梅乃宿特浓柚子酒:呢款柚子有少少带柚皮既微苦味,苦味后再回甘,非常有层次

烧和牛舌:呢款牛舌就比较嫩滑,而且弹牙
烧鸡肉串:鸡肉,另外夹杂咗大葱,鸡肉烧得啱啱好,照烧汁好味
烧广岛生蚝:呢款蚝嘅尺寸比较细,蚝味都重,汁相当惹味

荔枝乳酸梳打:荔枝味都几浓,唔算特别甜