2023-06-07 78 浏览
估唔到鹅颈桥下面会有间咁怀旧既火锅铺!装潢劲似青衣戏棚🚧有大排档既圆枱,枱同枱中间都算疏,坐得好舒服,好啱三五成群黎打边炉🥘食物方面,超多选择,我哋叫咗个二人生锅,同边炉放题差唔多,因为有超多野食🥹有潮汕手切肥牛、牛颈脊、牛胸油,豚肉片、纸豆腐、各种丸类、云吞、大沙白、海虾、花枝片、鲍鱼,同各种蔬菜🥬!肥牛好嫩滑,而我第一次食牛胸油,脆脆既口感,又唔会太油腻,好特别🥩海鲜都好新鲜,值得一提既系纸豆腐,我又系未食过🙈🙈纸豆腐好似一张纸咁,摆入锅两秒就食得,味道好似腐竹糖水既腐竹🫢汤底可以鸳鸯锅,我哋叫咗沙爹同芫茜皮蛋汤底,大爱芫茜汤底❗️啲汤我饮咗好多啖😙😙好下火食紧既时候咁啱有人生日,全场一齐唱生日歌,好有气氛😆😆🥳今晚食得好欢乐🎂