2021-03-21
呢间见被网上推介为温书cafe💛 但研究过后觉得温书就未必适合啦😂 来过后就发现绝对系适合打卡嘅cafe😍一睇门面就系古典英伦风cafe😍 除左坐近玻璃系有透到自然光之外 店内灯光偏暗少少 咁有气氛咁靓嘅cafe 温书就唔太适合啦😛约左朋友来打卡食生日饭😆 叫左个teriyaki beef on pita bread ($138) 同egg benedict ($118) 饮品特别少少就叫MG signature 分别系chocolate banana snow ($58) 同amber latte ($58)食物方面 个牛肉饼食落系有惊喜😋 就系pita bread 入面袋有满满嘅馅料😳 个牛系有用酱汁煮嘅日式肥牛🤤 煮到好淋嘅红椒同青椒 仲有爽脆洋葱圈 成件事好好食😀 伴碟配菜除左沙律菜就仲有薯片😂 感觉系超市买某牌子嘅薯片现成摆落去 有点有趣🤥 朋友个egg benedict 睇落都唔错😙 个蛋流心做得好好😍饮品方面 两杯都系MG signature 都几特别😆 chocolate banana snow 就系令人惊喜嘅香蕉朱古力😳 表面睇个层应该系白色泡泡上面有可可粉同几粒棉花
饮品方面 两杯都系MG signature 都几特别😆 chocolate banana snow 就系令人惊喜嘅香蕉朱古力😳 表面睇个层应该系白色泡泡上面有可可粉同几粒棉花糖🤤 杯边摆上一串焦糖香蕉😍 食落系脆口嘅焦糖嘅香蕉😋 个焦糖效果真系做得好好🤣 杯野饮第一啖饮落冇咩味 搅匀左之后就系好香嘅香蕉朱古力😙 又有惊喜个位系杯野饮真系有香蕉溶系朱古力入面 系真系有食到咬到香蕉嘅😳 朋友杯amber latte 就系latte 加入左似啫喱嘅物体 朋友都表示好好饮😙
chocolate banana snow