2018-08-17
其实我成日都系荃湾食野同拍拖 因为依道都近我同男朋友屋企 返屋企都方便啲 所以我地今次就食左我男友屋企楼下嘅一间泰国餐厅 叫做心泰苑 佢地方虽然细 一眼就望哂成间餐厅 店内都只有约六张枱 但反而咁样好有亲切感 因为依啲小铺头先够平民 而且食物都整得好有心机 今次我就听我男朋友话食正宗泰式海南鸡饭 而且加左五蚊转左做鸡肶 yeahh 食完之后我就觉得我男朋友冇介绍错 首先讲下鸡先 佢好新鲜 而且好滑 本身唔食鸡皮嘅我都忍唔住食哂 因为真系好好味 肉质鲜美 加上佢酸酸唔太辣嘅泰式酸辣酱 真系几夹 而且佢个饭系油饭 食落去好香 加上佢有酸瓜 好开胃同埋食落唔会太'斋' hehe 食完好满足!! 原来食够$100佢仲会送埋蒜蓉包 脆得黎又好香蒜蓉味 大条得黎啲蒜蓉又茶得均匀 食落又唔觉得干曾曾 好正呀!! 住得近嘅都去试下啦!