2024-01-03 195 浏览
今日收早,终于都唔洗加班,有时间就同男朋友叫𩠌食饭🥘都好耐无食过了,而呢度都系第一次来,呢度既环境好有时代感,😼环境好舒服,呢度睇落都好整齐企理,门口附近有几个大鱼缸,好新鲜既海鲜就系晒入面啦,食完可以坐一下影下相。另外呢度既职员都好好招呼😽好友善,菜式都几多,其中都挑选叫了几碟,味道唔错可以推介下~⋯⋯正宗文昌鸡⋯⋯好正宗既做法,鸡肉好滑,好嫩,鸡香味十足,呢份文昌鸡,个个叫到都会岩食(^◇^)⋯⋯腊味炒芥兰⋯⋯腊味炒芥兰真系一款好正😋嘅传统粤菜,每次食都会令我有一种满足感。首先,啲芥兰炒得啱啱好,青翠嘅叶同脆口嘅茎,咬落去真系爽口得黎又唔失去𠮶股清新嘅菜味😊。再嚟就系腊味,啱啱好嘅咸香味真系令人回味无穷,尤其系当腊肉𠮶香味同啲芥兰嘅清甜混合埋一齐嘅时候,简直就系一道难以抗拒嘅美味😍!每次食呢个炒芥兰,都会感受到一份传统同家的味道,系一种又亲切又过瘾嘅感觉。总之,腊味炒芥兰系一个好适合同家人一齐分享嘅菜式,每次食都会食得好开心同满足。真心推荐大家都试下!⋯⋯极品烧鹅皇⋯⋯烧鹅真系好好食,外面既皮都好正,好够脆,烧到好香,成只烧鹅都好好食,烧鹅肉好滑溜,好惹味不错(^◇^)⋯⋯私房榄角
⋯⋯正宗文昌鸡⋯⋯
⋯⋯腊味炒芥兰⋯⋯
⋯⋯极品烧鹅皇⋯⋯
⋯⋯私房榄角骨⋯⋯
私房榄角骨真系一道值得赞嘅家常好菜😊!首先,佢嘅骨排选材好,肥瘦适中,煮出嚟嘅肉质松软入味👍!而且啲肉带啲油香,啖啖肉都饱满得滞,咬落去即刻感受到肉汁喺口腔里面爆发。至于榄角嘅清香,同埋微微嘅咸味,喺骨排嘅肉味中添喇一种特殊嘅风味。仲有佢嘅汁酱,咸鲜得嚟唔腻口,同骨排嘅味道融合得正正好,每一啖都喺味蕾上留下深刻嘅印象🤤!饭桌上有咗私房榄角骨,不妨即刻变成全场嘅焦点,个个都争先恐后嚟挑喺佢。总之,私房榄角骨无论系大人细路都好啱食,真心推介比大家试吓!