2023-04-27
朋友话佢番工附近有间泰式fusion 餐厅好岩happyhour+食饭,所以就约左我同几个fd一齐去食。餐厅装修风格好有特色,玩vintage同霓虹灯,好岩打卡😌佢地服务态度都好专业同用心,续一介绍左佢地酒嘅种类,大概有十种酒包括生啤、黑啤同cocktail,我地最后叫左两杯cocktail - BumbleBee 同My cup of tea😆🐝BumbleBee系酸酸甜甜好易入口、☕️My cup of tea就系用Earl Grey Gin做base嘅酒,好好饮❤️.🍟冬荫薯条好L过瘾作为冬荫公+薯条爱好者,呢个combo完全系不能抗拒。佢地嘅薯条系连埋皮嘅,食得出薯仔原味,再点埋个冬荫公蛋黄酱😍必食。.🇹🇭泰婆请你食凤爪食泰国菜一定会有嘅凉菜!凤爪已经去骨,摆入口啖啖肉。泰式辣汁调较得刚好,唔会太辣太甜,好开胃😙.🐟姜太公钓鱼饼以为佢系普普通通嘅鱼饼,但原来佢系加埋红咖喱一齐整,同平时食嘅鱼饼唔同,会有红咖喱香辣味,比起普通鱼饼更加香口惹味🤤.🌴椰子树下的小鸡鸡正路嘅我系会叫冬荫汤,但呢个菜名好吸睛😂所以决定试试佢系咩料。佢其实系椰子鸡汤,味道有啲似青咖喱咁,饮落好滑好奶香。.🐖猪
餐厅装修风格好有特色,玩vintage同霓虹灯,好岩打卡😌
🍟冬荫薯条好L过瘾
🇹🇭泰婆请你食凤爪
🐟姜太公钓鱼饼
🌴椰子树下的小鸡鸡
🐖猪仔你泰脆泰好食
呢样系烧猪腩配泰式辣汁一齐食。烧猪皮整得好脆,腩位加埋酱料一齐酸辣味中和腩位嘅肥腻。🤭
🐥泰黄油喇..阿鸡
呢道系佢地signature 菜色,果然无令人失望。鸡皮煎得好脆,但肉质仍然嫩滑juice。👍🏻
🦀虾兵蟹将
呢款系蟹炒饭-炒饭粒粒分明,口感烟韧,蟹肉咸香非常浓郁,每一啖都觉得好足料。份量都十分充足👌
🥥八爷皇
佢系椰青炖蛋白,加左桃胶同雪耳。清甜而不腻,女仕们养颜必食!😚