2012-04-11 15 浏览
今日見假期第一日又落晒雨咁, 就同阿爸阿媽落左去食美心香港地呢間店係元朗廣場都好似開左好耐, 但今日先第一次試原來即係將快餐形式改左做茶餐廳,仲有人SERVE你, 走高檔路線~D裝修真係幾高檔, 靚左好多~正值午飯時間, 但等左20分鐘到都有位了~我就叫左豬頸肉三色飯, 阿爸叫左XXX肉絲炒麪, 唔記得左個名~ 其實佢D名改得幾特別,黎到成坐山咁高, 好搞笑~ 但阿爸話唔知點食佢好~ (張相阿爸影架~ 所以蒙左唔好意思~)阿媽叫左個常餐, 同出面D茶餐廳唔同係, 佢轉左用豬仔包, 不過阿媽話個豬仔包唔夠熱, 同埋唔夠牛油, 豬排都夠鬆化, 同埋夠厚, 唔似出面D茶記得張紙咁薄~蛋都幾滑, 我有偷食到~不過價錢就貴左少少, 賣單都成百五蚊,不過勝在D位都舒服, 唔洗好似出面D茶記咁同人迫, 同埋D食物質數又好少少~~~
呢間店係元朗廣場都好似開左好耐, 但今日先第一次試

D裝修真係幾高檔, 靚左好多~
個鋪面靚左好多呀, 我覺得坐出面都幾悠閒~
正值午飯時間, 但等左20分鐘到都有位了~

我就叫左豬頸肉三色飯,
豬頸肉三色飯, 豬頸肉幾爽脆 & 個汁幾得意喎!! 好開胃~

黎到成坐山咁高, 好搞笑~ 但阿爸話唔知點食佢好~
肉絲炒麪個造型已經攞晒分了~ 個麵都幾脆, 好好味~

(張相阿爸影架~ 所以蒙左唔好意思~)

阿媽叫左個常餐, 同出面D茶餐廳唔同係, 佢轉左用豬仔包,
不過阿媽話個豬仔包唔夠熱, 同埋唔夠牛油,
豬排都夠鬆化, 同埋夠厚, 唔似出面D茶記得張紙咁薄~

常餐仲有個叉燒出前一丁, 阿媽手快快食左, 估唔到佢真係用出前一丁~
不過勝在D位都舒服, 唔洗好似出面D茶記咁同人迫,
同埋D食物質數又好少少~~~
2012-04-06
肉絲炒麪個造型已經攞晒分了~ 個麵都幾脆, 好好味~
個鋪面靚左好多呀, 我覺得坐出面都幾悠閒~