2019-06-01 192 浏览
喺闲日百忙于所面对的繁重工作🙇🏻‍♂不经不觉到了终于可以休息一下的大假周☺除左同朋友或自己四处游走散心之余😆寻找一个地方好让自己与另一伴喺下午放松心境☺与另一伴享受一个浪漫时光亦至好不过☺位于观塘骆驼漆大厦既I's Land Cafe~~坐低后叫咗两个dinner set,包括鹅肝煎牛扒同海鲜焗意大利饭,两个餐都有包野饮同汤,超抵!主菜未嚟之前每人有两块蒜蓉包同一个南瓜汤,估唔到个蒜蓉包淋淋地几好味,口感几好,而南瓜汤好有南瓜味粉粉嫩嫩。鹅肝煎牛扒煎鹅肝 味道比起鸭肝更香,质感更幼滑甘香,加少许黑醋已经系极品,牛排非常好吃,软嫩中带著该有的嚼劲,一点都不输台湾顶级牛排的水准。海鲜焗意大利饭,爆满嘅海鲜铺们喺饭上面急不及待食咗先,超爽脆嘅虾真系令人觉得好新鲜好鲜甜,另外啲贝壳类嘅汁流落啲饭到整个饭充满海鲜既甜味,食极都唔觉得饱!我哋两个人有两杯嘢饮我就加钱转特饮叫咗一杯芒果益力多沙冰,夏日消暑叹番杯芒果益力多沙冰感觉透心凉!!!