2018-02-04
行到北角既隐蔽小巷,入到最尾尾就见到呢间小店。店有分户内同户外!今日比较冻所以附近既酒吧都无传来二手烟味!而好彩既系我地坐入面。呢间小店都有好多人单独黎食。黎到呢d 地方点可以唔点羊肉呢!今日好好彩,当我地仲未埋单,已经话无晒扁面喇!碗面一上场就见到有好多芫荽,浸晒落碗汤度之后系觉得好好味㗎朋友叫咗捞面,但系可能因为佢系用拉面嘅关系,所以感觉上冇咁吸引。叫咗一个串烧拼盘。另外叫左盐烧鸡肾!😋拼盘有翠肉瓜、墨鱼丸、芝士肠、羊肉串同鸡肉串。由于系孜然口味,个人觉得似七味粉!都系盐烧好味好多汁烧菜远,啲菜冇话烧到㶶晒仲有汁!而且啲酱都好好味👍🏼最后呢个响餐牌上系甜品「蜜烧菠萝」要等30分钟先有得食,初头仲惊佢漏咗单添!你都见到上面有一层汁,原来就系𠮶啲蜜糖啦!冇平时嘅烧菠萝咁干身,仲好Juicy 添!
呢间小店都有好多人单独黎食。
都系盐烧好味好多
汁烧菜远,啲菜冇话烧到㶶晒仲有汁!而且啲酱都好好味👍🏼