2018-01-01
圣诞节到,好多人话最重要嘅除咗主耶稣,就系圣诞礼物同圣诞大餐啦所谓民以食为天,的确一个有气氛嘅圣诞大餐可以令圣诞节生色不少,不过今次都真系机缘巧合,竟然我哋两个都唔记得左BOOK位,临急抱佛脚即日先揾餐厅食呢间打去本来都话无位,争D准备食另一间架啦,点知谂住唔知系未有人甩底,竟然打返比我地听话有位呀咁我地就当然急急赶过黎食啦一坐低就发觉餐厅好有心思,安排咗好多增添圣诞气氛嘅小布置仲有两份圣诞小礼物入面有一顶圣诞帽,同埋圣诞指环,仲有个圣诞匙扣我哋戴上左,真系好有圣诞气氛,不过现场人都比较含蓄,都有好多人无戴我哋好快就择咗两个主菜:1. 黑松露野菌酿原只春鸡2. 280克美国安格斯西冷牛扒拼帆立贝配烧汁我哋将两个合咗体SHARE嚟食黑松露野菌酿原只春鸡,味道几香浓,鸡肉都几嫩滑280克美国安格斯西冷牛扒拼帆立贝配烧汁牛肉肉质软硬适中,而且牛味唔错,够肉汁个甜品都好CUTE,圆碌碌嘅雪人同鹿仔,好可爱又温韾最后祝各位OPENRICE读者圣诞快乐,新年进步!
咁我地就当然急急赶过黎食啦 一坐低就发觉餐厅好有心思,安排咗好多增添圣诞气氛嘅小布置
仲有两份圣诞小礼物
入面有一顶圣诞帽,同埋圣诞指环,仲有个圣诞匙扣
我哋好快就择咗两个主菜:
1. 黑松露野菌酿原只春鸡
2. 280克美国安格斯西冷牛扒拼帆立贝配烧汁
我哋将两个合咗体SHARE嚟食
黑松露野菌酿原只春鸡,味道几香浓,鸡肉都几嫩滑
280克美国安格斯西冷牛扒拼帆立贝配烧汁
牛肉肉质软硬适中,而且牛味唔错,够肉汁
个甜品都好CUTE,圆碌碌嘅雪人同鹿仔,好可爱又温韾
最后祝各位OPENRICE读者圣诞快乐,新年进步!