2021-03-28
铜锣湾多美食系人都知,但一直以为天后系食物沙漠,又点会估到原来天后有一个咁特别既餐厅! 去到门口闻到艺术既气味,装修好有特色,净系个气氛已经劲舒服,真系收工会想黎松一松既餐厅~难得约齐人聚餐,梗系唔睇价钱放肆咁叫野食啦~ 我地叫左一份冷盘,两份热盘,两份主食加一份甜品~ 首先冷盘系鱼子酱海胆安格斯牛他他,呢个他他有酸青瓜,洋葱粒,所有材料都打得好碎但又有嚼口。跟住既热盘有香烧焦糖鹅肝配黑松露蟹籽北海道带子,鹅肝系唔错,油份几高,味道浓~ 带子同鹅肝分开食系唔错既,但放埋一碟味道上有啲唔夹,同埋底下既多士太薄又唔够脆,不过诚意同创意加分! 另一个热盘系香脆天妇罗海鲜雪糕筒。见好多人推介,个卖相又特别,人叫我又叫返个先~ 厚身既雪糕筒装住炸海鲜同沙律菜,呢个食法几新奇特别~ 夹住雪糕筒加沾提供既两个酱味道都唔错第一份主食系流心咸蛋黄炒有机意大利粉配烤烧北海道带子,意粉弹牙,都挂到汁系赞既。带子有四粒,整体份量都算合适。第二份既主食系店员极力推介既香烧海陆海惊喜宝盒,成个月光宝盒咁~ 店员话呢个系最新推出,真系早一日黎食都叫唔到呀。 海鲜都几新鲜,种类同份量都算多。店员后尾仲比多个酱汁我地,
第二份既主食系店员极力推介既香烧海陆海惊喜宝盒,成个月光宝盒咁~ 店员话呢个系最新推出,真系早一日黎食都叫唔到呀。 海鲜都几新鲜,种类同份量都算多。店员后尾仲比多个酱汁我地,少甜少辣,同龙虾肉几夹~ 除左海鲜之外仲有个香滑忌廉黄金虾配烤腹肉牛排。牛腹肉煮得几多,唔会全熟~ 上面既忌廉有弹牙爽口既虾粒好特别,成件事既口感好丰富。
最后系抹茶提拉米苏,视觉加分,抹茶味唔系话太浓不过唔错~