2024-07-29
今日专程同朋友去到旺角嘅烫间特色咖啡店,食佢地最出名的甜品,千层蛋糕!😋入咗舖头坐低咁耐都不断有唔同嘅客人嚟攞蛋糕 我都我同朋友都唔执输要嗌返个蛋糕试下。一个🍰开心果同一个🍰牛油焦糖脆脆口味嘅千层蛋糕 ,千层皮好薄而个cream都好香奶味 食晒都唔觉漏,果然喺咖啡店嘅主打!但当然唔可以错过佢地嘅主食同饮品⭐蒜油杂菌意粉 意粉即叫即制,上枱嘅时候仲系热辣辣,蒜香味好重意粉弹牙好食⭐Espresso Tonic - 选用本地制造嘅汤力水 配上香气浓郁嘅espresso shot 饮入口好fresh 带走晒啲闷热嘅气息⭐Pistachio Latte- 卖相已经非常精美,而且饮落仲有好香嘅开心果味,唔算太甜,入口好清新为食嘅我哋望见个croffle都好吸引,于是又叫左一份⭐牛油蜂蜜糖浆窝夫- 鲜牛油配牛角包质地嘅窝夫香脆得嚟又好香牛油味 仲加左粟米片添加口感舖头系由三个千禧世代嘅香港后生仔开嘅 所以命名千禧咖啡后生仔开嘅舖总系充满住干劲殷勤嘅服务所有食品都系即叫即制 ,好有诚意👍🏻
但当然唔可以错过佢地嘅主食同饮品
⭐蒜油杂菌意粉
意粉即叫即制,上枱嘅时候仲系热辣辣,蒜香味好重意粉弹牙好食
⭐Espresso Tonic
⭐Pistachio Latte
为食嘅我哋望见个croffle都好吸引,于是又叫左一份
⭐牛油蜂蜜糖浆窝夫
舖头系由三个千禧世代嘅香港后生仔开嘅 所以命名千禧咖啡