更多
2021-08-26
1204 浏览
🇭🇰小小馆私房菜·呢间私房菜系喺观塘𠮶啲工业大厦入边嘅 系我哋朋友仔食过好食推介我哋嚟嘅 佢好多都系功夫菜 好适合同屋企人或者一大班朋友一齐黎😌佢book台既时后会同你讲有啲咩菜式俾你拣 之后佢会按人数安排份量 我哋𠮶日最终每人食左三百几蚊 食得超开心🥳不过因为我系同朋友食 所以我冇特别影超多相 有啲角度仲怪怪地咁🤭🤣🤣·柚子冰镇蛏子皇 l 芥末鲍鱼佢个蛏子真系超级大只 而且佢系煮到啱啱好 仲系劲弹牙 完全唔会韧😎而且佢个柚子汁系完全渗透晒落个蛏子度 唔系就咁喺面头有个酱 我自己好钟意🍊之后佢个鲍鱼都系超大只 而且口感好好🤤🤤·椒盐豆腐 l 金沙南瓜条 l 虾多士 l 白玉葡萄之后佢个椒盐豆腐又系超级好食 佢系炸到出边个脆皮好脆 而且啲椒盐好惹味 中间个豆腐都好嫩😋个金沙南瓜条都唔错既 好香咸蛋黄味 个虾多士我就冇食啦 不过佢哋个个都话只虾好新鲜 而且虾多士即炸嘅话一定好食😈😈最后个白玉葡萄就系一个浸左唔知系咪梅子汁咁样嘅冬瓜粒 佢个造型几特别既 而且几开胃 不过呢个我无影相🤣🤣·柚子芝麻百花鸡 l 凤梨拔丝黑豚肉 l 小炒王 l 烧牛肋条之后佢个芝麻百花鸡真系超级推介🤩🤩佢系系只鸡面
柚子冰镇蛏子皇
37 浏览
35 浏览
39 浏览
0 留言
之后佢个芝麻百花鸡真系超级推介🤩🤩佢系系只鸡面头洒左好多芝麻咁样攞去炸 所以个皮系超香 超脆 之后佢系鸡肉上面酿左一层虾胶 所以口感好好 而且啲鸡都好嫩 超有惊喜🤤🤤之后佢个咕噜肉都好拔丝 而且猪肉好大旧 个酱汁都岩岩好🐷个小炒王佢就系用四季豆既 所以食落无韭菜咁惹味 不过都好食嘅😎之后佢个烧牛肋条个牛肉炆得好淋 不过我自己就略嫌佢呢个调味有少少太浓🙊🙊😂
黑松露瑶柱蛋白炒饭 l 桂花糕
最后佢个黑松露蛋白炒饭真系超好食 佢个黑松露味系每一粒饭都有 而且炒到好干身 劲粒粒分明 我哋就算食左咁多野最后都清晒成碟😈😈之后佢个桂花糕系有好似啫喱咁样嘅质地嘅 我自己好钟意 而且佢花味都几浓 不过我男朋友就话觉得平时硬身少少嘅质感好味啲🤣🤣
#rbyeat
#rby中菜 #rby港式