2023-01-16 1158 浏览
FD推荐咗一家可以即烧啲汉堡扒餐厅比我,话好有趣味,咁要试试啦。店铺装修得几有型,晚市提供数款双人套餐,今次拣咗ver.2双人套餐。套餐都包埋唔少嘢,有椰菜丝沙律,味增汤,白饭同泡菜小食。椰菜丝切得好薄身,食汉堡扒搭配埋一齐食一流。套餐+18HKD仲可以叫埋特饮,今次叫咗巨峰提子特饮和金桔柠檬特饮。哩两杯特饮见到都O晒嘴,劲大一杯,差唔多有500CC。饮落唔会觉得好甜,提子同金桔味都好重,好饮。墨西哥辣椒和牛汉堡扒,汉堡扒系成个生嘅送上来,第一次来食,侍应会过来教点样食。用小铲子和勺子铲住一小块汉堡扒放到热石上面煎熟。汉堡扒可以根据自己喜好煎到几成熟,真系好得意。墨西哥辣椒都算辣,不过同埋汉堡扒一齐食,好味。芝士蛋蒜和牛汉堡扒,落咗好多芝士同炸蒜片,芝士同汉堡扒好夹,每一啖都好香芝士,食到停唔落口。和牛乒乒乓拌饭,哩个名都几得意,如果唔识日文,都唔知道乜意思,日文乒乒乓拌饭系韩国拌饭。韩式辣酱唔系好辣,仲有少少甜味,同沙律菜,和牛肉碎捞埋一齐,劲开胃,成碗饭都食晒!食得又玩得,哩间餐厅唔错!

巨峰提子特饮和金桔柠檬特饮

墨西哥辣椒和牛汉堡扒

芝士蛋蒜和牛汉堡扒

日文乒乒乓拌饭

食得又玩得,哩间餐厅唔错
!
2023-01-15