2017-05-08 943 浏览
台湾朋友黎香港玩, 作为东道主ge我, 当然要带佢地去体验下港式风味la!!!! 大排档系香港特色之一, 今次推介我大学时ge食堂!!万发系我大学上庄时, 庄员带过我黎食, 之后就久唔久要黎食下la。炒豆苗份量多, 价钱又唔贵, 抵食, 食d菜感觉上无甘罪恶感。卤水拼盘份量都系多得惊人, 差d食唔哂ar, 上枱时热腾腾, 有劲多唔同料, 例如: 红肠, 墨鱼, 薰蹄, 牛同鸡肠等, 样样都好味, 内脏冇异味。刀功好好, 切得都几薄, 甘样卤水汁先更入味!!!椒盐鲜鱿炸得好香好脆, 鲜鱿弹牙得黎肉软嫩, 调味刚刚好, 唔太辣, 台湾朋友都觉得正, 配埋啤酒, 一流下酒菜!!!万发名物, 一定要叫招牌黑椒薯仔牛柳粒!!! 配角ge薯仔太正la!!! 炸得香脆, 内松化, 咸甜咸甜, 好啱送饭食。黑椒味啱啱好, 唔会太辣, 沦为二奶ge牛柳粒都唔好睇小, 牛柳粒软淋唔un, 真系食唔停口。最后仲叫左个芝士虾伊面, 芝士汁多到好似d虾浸温泉甘, 虾都大只, 而且肉弹牙! 芝士汁味道香浓, 伊面份量唔少, 伊面索哂芝士汁, 劲正ar!!!成餐饭台湾朋友都食得开心, 都话无介绍错, 个个都食到

!!!
成餐饭台湾朋友都食得开心, 都话无介绍错, 个个都食到饱一饱!!!