2022-02-04 358 浏览
今日晏昼难得约咗朋友,就同朋友去远少少嘅地方食饭,谂住去同区另外一间好出名嘅新疆菜食饭。但系𠮶度实在太多人,要等成个钟先有得食。即刻转场去第二度,见呢一间平时喺中环好多人,今日好似冇人排队。我同朋友分别叫咗一个肉碎炒酸豆角同埋担担面。食物方面,炒豆角好有风味,食得出原材料唔错,呢个送饭一流。我朋友系四川生活过一排,佢都认为呢一个𩠌己有四川嘅风味。另一个我哋叫咗嘅担担面,依个就有啲辣,但𠮶只辣又唔系𠮶种好爽既辣。有少少死辣feel.个人认为唔算特别好食。所以推荐如果有人想试吓依间餐厅。我会建议佢食返啲小菜例如炒豆角,炒牛肉。应该会吸引好多。不过依间餐厅出菜有啲慢。人数𠮶日唔算好多,但系第一个𩠌都要等半个钟头先上嚟呢一方面可能餐厅要改善一下,谂谂方法加快上菜速度。
2021-12-23