2013-02-17 220 浏览
听BIGPACK 依个名就知道同旅行有关, 店里面果然有卖爬山用既大背包, 同埋其他用品, 不过各位食客大抵都系为食野而黎, 无咩人上前睇货讲番正题, 同朋友3个人预先订左位,不过因为唔满客,所以都系随便坐。可能系外国人开既餐厅, 部份侍应讲英文, 中文识听少少咁, 不过都好有礼貌。系似系经理既介绍之下, 我地叫左个芝士火锅香肠套餐。朋友好钟意食香肠, 话香肠都唔错, 有唔同口味, 白色个只淡味少少, 鸡肉肠就偏咸。个人最钟意芝士既浓度, 唔似X粉X个D, 好似忌廉汤咁, 起码都有芝士香味, 不过可能用既芝士唔合本人口味, 觉得略酸, 但依然合格。芝士西兰花,正!! 不过试唔到下面食友讲既"芝士焦", 好似个炉唔系咁够热。侍应推介既咸猪手, 肥中带瘦, 好好味, 唔会得层厚皮, 肉又嫩又滑。依个猪手餐系跟一杯啤酒, 饮唔晒唔紧要, 可以叫侍应俾多个杯, 自己分装。啤酒泡沫充足,饮到一半仲有保持到, 味道系比一般啤酒淡,但胜左麦味香。我地仲叫左个烟三文鱼薯饼, 依个好好味,要三文鱼同薯饼一齐放入口, 先会有种软滑中带爽既感觉,因为薯饼既薯仔系条状, 咬落去有口感, 唔会一旧粉咁。 而且

系似系经理既介绍之下, 我地叫左个芝士火锅香肠套餐。
而且薯仔又可以中和烟三文鱼既咸味, 食得无停口, 不过要提大家, 依个菜算前菜, 但系3个人分就会好饱。
甜品系苹果批+香草雪糕, 配蓝莓酱。同样要3样一齐食先食到真味。正!
苹果批热辣辣,配上 雪糕既冰凉, 系好饱既情况下,竟然好快就清晒见底。

题外话/补充资料: 会再去试其他菜式。
2013-01-28