2021-12-11 503 浏览
行完东涌,去左附近嘅村揾食。我哋黎左呢间食泰国菜。我哋入座时间尚早,大约6点零,叫做仲有位,职员有问我哋有冇订枱,所以我哋估应该都full full 地。呢度有室内有室外位置,其实都几大。我地被安排坐到室外位置,枱与枱之间都有距离,唔会觉得迫。今晚我地叫左呢D野食,价钱相宜。椰汁鸡汤加辣,热辣辣好大煲,味道既有椰香而且加左辣之后更觉惹味,入面又有好多鸡件,杂菌,推介!我至少饮左四碗。烧牛肉沙律谂都冇谂过D烧牛肉多到食唔晒!呢个沙律味道,个人黎讲觉得偏咸,但蔬菜爽口好开胃,牛肉亦烧得好腍!鸡肉,猪肉串烧蒜蓉包,好大件,好够香蒜,不过略为㶶左少许~~咸鱼鸡粒炒饭好味,不过味道同样都系偏咸。龙眼冰整体食物资素系好味既,尤其个鸡汤,通常我地都会叫冬阴公,不过今次拣左椰鸡汤,果然冇失望,真系好好饮。食物味道其实有两三味都觉得偏咸左少少,如果减盐既话,会更好味!而且环境好有风味,令人好似感觉去左泰国吧!依家未有得去旅行住,黎食下野,都可以解下思乡吧!

今晚我地叫左呢D野食,价钱相宜。

烧牛肉沙律
谂都冇谂过D烧牛肉多到食唔晒!

鸡肉,猪肉串烧

蒜蓉包,好大件,好够香蒜,不过略为㶶左少许~~

咸鱼鸡粒炒饭
好味,不过味道同样都系偏咸。

龙眼冰

而且环境好有风味,令人好似感觉去左泰国吧!
依家未有得去旅行住,黎食下野,都可以解下思乡吧!
2021-11-20