2020-10-29
🐈:话说原来哈豆系有2间😳,不过都系喺观塘,而且都系附近。初初以为只系分店,点知原来连餐牌嘅嘢食都唔一样,好有新鲜感同惊喜‼️💛好开心有试埋第2间☺️,可以食多啲唔同特色嘅台湾菜(其实本身谂住翻check个麻辣干拌面🤫)。有好多唔同台剧既插画,好靓😍!手绘Menu超有心机超靓😍😍!劲想全部都试!———————————————🌟百香果糖柠鸡饭 $𝟼𝟸首先卖相系劲吸引😍,个汁好吸睛仲好香,酸酸甜甜咁,劲夹炸到热辣辣、沾满孜然粉既盐酥鸡,个鸡仲好滑🤤!!好西利啊!欣赏佢连个饭呢啲配角都煮得好香好高质👍🏻,质感似系日本饭。配合埋唔会太咸既腌菜同腌青瓜,好开胃!唯一略嫌腌菜可以多少少,我太钟意呢啲配料,话咁快就食哂啲配料但仲剩返啲饭😂😂。_🌟丰盛牛肉台湾面 $𝟽𝟼汤底重牛味,而且都几肯定冇落味道,用左上等牛腱、大骨、药材、台湾豆瓣酱熬左8个钟‼️(Copy from 𝕄𝕖𝕟𝕦🤣)唔怪得仲有微微既甘甜,我又差啲饮哂碗汤🤫。牛肉厚身腌得好淋好入味👍🏻!份量都几多,食到超饱!😋😋💛💛💛💛💛
有好多唔同台剧既插画,好靓😍!
手绘Menu超有心机超靓😍😍!劲想全部都试!
———————————————
🌟百香果糖柠鸡饭 $𝟼𝟸