2019-12-01
朋友拣咗呢间餐厅庆生,话够冷门㖞 🤭订咗位 7 点,餐厅无打过嚟覆台,上到去唔算多人谂住拣梳化位,点知接待我那侍应话梳化位留返比啲 2 人 座,我哋 3 人座啲四人台啦。 。 。咁我就拣咗窗口位。 。 。𠮶时心谂系咪中咗伏呢。 。 。到我坐定定四围望,先发觉餐厅布置其实好靓,坚有东欧风味,咁我影吓相啦,点知刚才那侍应话不如帮我影张相,我话唔驶,点知佢话影出嚟好靓架,我唔好意思再推就影咗啦,又真系好靓嘅 😅😅朋友嚟齐,主角见罗宋汤唔系用牛肉就话想试吓,另外个朋友话想试牛肉汤,咁我就叫个南瓜忌廉汤啦,乌黑兰罗宋汤原来主角系红菜头唔系蕃茄,主角好喜欢,个牛肉汤就好清甜,牛腩够晒淋,而我个南瓜忌廉汤好稠,好滑。磨菇薯仔饺子有啲特别,但食唔到磨菇味,饺子皮有点厚。最有惊喜嘅系香烧猪肋骨,上台时加啲著咗火嘅酒淋上面,令猪肋骨更香口,本身猪肋骨已经够味,食落仲好淋身,朋友都大赞 👍👍👍烧春鸡送上嚟时系原只,跟住喺我哋面前剪细件,食落好够味,跟碟附上啲酱汁都可以唔点。朋友已经谂下次再同其他朋友啲试其他菜。另外一题,餐厅喺我哋享用紧美味食物时不知不觉坐满晒,仲睇得出好多系熟客。餐厅有个外国人样靓仔侍应识
磨菇薯仔饺子有啲特别,但食唔到磨菇味,饺子皮有点厚。
朋友已经谂下次再同其他朋友啲试其他菜。
餐厅有个外国人样靓仔侍应识得讲广东话,肤浅的我以为个靓仔只系打工仔,另有位乌黑兰女士,我哋见个靓仔同𠮶位女士倾谈用外国语言,朋友好奇就问个靓仔系咪用俄语同女士倾计,靓仔话系乌黑兰语,我哋好奇佢识讲,点知靓仔话个位女士系佢妈妈嚟。 。 。我哋即时唔好意思咗。 。 。
我哋边走边讲笑,话好彩无问埋点解佢识讲广东话,一阵佢话帮我影相个侍应系佢亚爸就尴尬死。 。 。 点知朋友上网真系揾到𠮶个系佢亚爸 🤭🤭🤭
Anyway, 呢间餐厅的确值得推介,装潢美观,食物美味 👍👍👍