2019-05-17
宜家周街都系米线,开到成行成市,不过见到佢有好多朋友都系佢到打卡,地点又喺旺角,非常就脚,都系带住求其食餐饭既心态,胆粗粗试一试,反正家下啲米线衰极有个谱。2个人食,叫左2碗面,2个小食、分别系湖南招牌螺师粉,胡椒鸡汤面,蛋饺,麻辣手撕鸡个胡椒鸡汤面 非常有惊喜,上枱时有个小火加热住食,汤系稠身,好滑溜,好浓,鸡好滑又入味,虽然有鸡连皮但系汤底一啲都唔油,绝对好似佢menu 所讲,连埋汤饮是常识吧招牌螺师粉有好大阵笋味,如果唔喜欢,真系不能放入口,不过酸辣度好适中,反而识欣赏觉得好有风味,而且米线质地好滑,弹牙唔会淋到冇咬口。蛋饺好开胃,细细只,一口就食到,点下酱食好惹味手撕鸡味道也中规中矩,当开胃菜咁食,唔错。不过不得不提佢个秘制辣椒油,因为真系辣到飞起,如果食得辣一定要试。但唔得就掂都唔好掂。真系点好少都会令你冇左味觉,只有辣味。佢辣籽唔多,颜色好似老干妈咁,千祈唔好睇少佢。
蛋饺好开胃,细细只,一口就食到,点下酱食好惹味
手撕鸡味道也中规中矩,当开胃菜咁食,唔错。