2024-03-03 85 浏览
今次见到呢间餐厅嘅空气饼同我和男朋友在台湾食的卖相一模一样,所以又带佢嚟试下,睇下合唔合佢口味。餐厅环境好靓,有些似乐园,加埋柔和嘅灯光,好有情调添!中间嘅卡座最吸引我,宽敞舒适。餐牌色彩缤纷,有晒相片,设计特别,仲好抢眼!有小食、pizza、肉、海鲜、意粉、饭和甜品,仲有好多特饮添!除咗餐牌设计吸引外,连湿纸巾袋都系自家设计,不得不赞!先黎款小食,意大利风腿芝士焗西兰花山($68)又真系成座山咁,仲插住把大刀,好惊喜!清爽嘅西兰花放在芝士溶上,拉出长长嘅芝士丝,充满芝士香,加埋意大利风腿,添加咸香,邪恶得来令人无法抗拒,芝士迷必食。男朋友知我最喜欢食海鲜,拣咗奥尔良Shake Shake海鲜袋, 席前火炙拉丝 ($398),足足有五款海鲜,好满足!店员抱着海鲜袋左shake shake,右shake shake,将我拣嘅蒜蓉牛油汁跟海鲜彻底混合。仲未完呀!店员将海鲜放好后洒上芝士碎再火炙,好精彩。五款海鲜有龙虾尾、大虾、帆立贝、蚬和青口,全部都好鲜味,肉厚肥美,肉质弹牙,沾满蒜粒和牛油,非常香,好正!除咗海鲜外,仲有香辣惹味嘅西班牙风肠、爽甜粟米和鲜爽西兰花,都沾上蒜蓉,好好味!而我
震震下梳乎厘奄列
而我就当然帮佢点咗震震下梳乎厘奄列($118),哗!又一惊喜!用旋转木马音乐托盘盛住,播住音乐出场,好童话。呢份梳乎厘奄列又大又厚,好有份量,热辣辣,阵阵蛋香。班戟震下震下,极之轻盈松软,有少少湿润,充满蛋香,正正就系男朋友喜欢的味道,大赞!
Dragon Hat
Fresh Mango Lime Soda
我要了Dragon Hat,男朋友就要Fresh Mango Lime Soda ,两杯卖相都好惊喜,好有心思。Dragon Hat($48)有鲜红肉火龙果、菠萝汁、士多啤梨和梳打水,味道香甜,仲有好多果肉,好fresh! Mango Lime Soda ($68)不单止有甜美嘅芒果肉,仲有西柚和青柠,加埋菠萝汁和梳打,酸酸甜甜,好醒神。
2024-02-26
Dragon Hat