2021-12-28
26号约咗一位好耐无见嘅朋友聚一聚,假期嚟到尖沙咀食饭,唔book定位就有排等啦,今次都系食我最爱嘅泰国菜,不过呢间泰国餐厅出奇地有feel喔 - 泰斗我地6点左右到餐厅,餐厅灯光比较昏暗,今次安排嘅座位系露天嘅位置,虽然落雨,不过有透明雨挡挡雨!餐厅主色用咗蓝色,无论灯光,碟,menu都系蓝色(我个人觉得成本menu都好靓,无论颜色,相都好吸引)!再加埋d泰国音乐(我首首都识🤣),都几有情调,几有feel架👍🏻泰式生虾 $128:食落好新鲜,肉质厚实好弹牙,个生虾酱酸辣度都适中,如果唔食得太辣,记得唔好要生虾上面粒辣椒啦小食拼盆 $148:呢道小食拼盆有泰式鸡卷,鱼饼,虾饼,素春卷,春卷炸得几脆口,鱼饼虾饼都好足料,大大嚿,仲要新鲜整好热㷫㷫,份量啱晒两个人虾酱炒通菜 $88:呢道通菜个人觉得咸左dd,通菜睇落都新鲜,食落都爽口嘅泰式虾肉炒金边粉 $128:都几多虾肉,上枱时热㷫㷫,金边粉同配料都炒得几香口,捞d青柠汁一齐食,真系唔差,不过一定要趁热食清迈香酥酸辣鱼 $238:最后出场嘅酸辣鱼,一嚿嚿切好晒嘅鱼肉,一夹就得,唔洗切唔洗分,好方便,鱼皮睇落以为好脆,食落而系少少烟韧,鱼
泰式生虾 $128:
小食拼盆 $148:
虾酱炒通菜 $88:
呢道通菜个人觉得咸左dd,通菜睇落都新鲜,食落都爽口嘅
泰式虾肉炒金边粉 $128:
清迈香酥酸辣鱼 $238:
最后出场嘅酸辣鱼,一嚿嚿切好晒嘅鱼肉,一夹就得,唔洗切唔洗分,好方便,鱼皮睇落以为好脆,食落而系少少烟韧,鱼肉无骨亦唔*嚡*,连埋本身加左嘅酸汁,真系正