2021-05-28
今日同朋友食lunch朋友指定要食牛排于是就search下中环other than La Vache以外嘅牛排餐厅e间位于lkf tower嘅餐厅都已经系到好耐距系做阿根廷style嘅牛排朋友话好似见到老板都系阿根廷人一出lift就有staff好热情甘greet我地e到嘅staff大部分都系外国人而都几亲切餐厅嘅装修都好有心思但由于我认为自己今日非常under dressed所以都无咩影相距个menu都系有3个course个set lunch (HK$328)头盘可以要沙律或者汤我叫左沙律沙律菜好新鲜朋友点左汤话个汤好浓好好味主菜可以要10oz sirloin10oz ribeye8oz tenderloin或者burger我叫左10oz ribeye距分量真系好够但因为距系阿根廷style嘅关系距系比较重味基本上都唔需要再加额外sauce我点左medium rare而距真系做到medium rare个肉好滑无overcooked仲有距有好特别嘅刀比我地用我e把 真系好似去㓥牛甘配搭side dish可以要sauteed broccoli, mac n cheese 或者fries今日
朋友指定要食牛排
e间位于lkf tower嘅餐厅都已经系到好耐