2007-05-05 29 浏览
2.5.2007 (Wed)讲真,我申请King Parrot Group张member card成3年,都未食过喱间餐厅,因为间餐厅主打食生蚝,而我唔食。下年我应该唔会再续会架喇,见仲有张会员红酒coupon、3只生蚝free coupon & free dessert coupon,所以试!间餐厅环境真系唔错,虽然系闲日,都有7成满。我拣楼上雅座,蓝色灯光照射下,感觉几舒服,好有feel!我谂著叫杯水饮,侍应即刻问我要有气定冇气,我都意识到叫水系要钱。算啦,外国餐厅都系咁啦!最后,佢俾支Acqua Panna我,$38,O.K.啦!1) 面包面包好好味,有燕麦包、小法包& pizza包,包好脆,又热辣辣,加黑醋& olive oil ,超正!真系估唔到,通常外国餐厅面包都要俾钱,喱度又唔驶㖞!2) 3只生蚝(free coupon)侍应话系美国生蚝,但唔记得个名,size会细只,但好甜同肥美。Ka Ho话好新鲜,几好味,但我对生蚝冇咩研究,唔知系咪真系咁好味。但真系好多客都出去oyster bar度拣蚝,起码叫一打,所以oyster bar师传都好鬼忙!3) 意式龙虾云吞($110
2.5.2007 (Wed)

1) 面包

真系估唔到,通常外国餐厅面包都要俾钱,喱度又唔驶㖞!

2) 3只生蚝(free coupon)

3) 意式龙虾云吞($110)

一碟有4件,里面龙虾肉真系好爽口,加埋汁(有似千岛汁),一流!得4件少,6件就perfect!

4)墨汁意大利饭配炸虾($130)

好多人都会觉得墨汁意大利饭好漏,但我都几钟意食。喱个饭唔错,有少少牛油香味,几好!

5) 什锦海鲜串配著仔杂菜(165)

*可任选饭、意粉或著仔杂菜*

酱汁:有7款可供选择,我拣意大利黑醋红菜头汁

其余有:
*香草蒜茸牛油汁、青柠牛油汁、红花汁、甜椒汁、蕃茄青瓜蓉榄油、忌廉汁*

份量都好够,有三文鱼、银雪鱼、鱿鱼、带子、大虾,正!样样都好食,加埋著菜,$165唔算贵。不过,个意大利黑醋红菜头汁就冇咩特别,我都唔咁多,因为酸得际,搞到食唔到海鲜味道。

6) 意大利咖啡杏仁雪糕批(Free Dessert Coupon)

雪糕唔系太甜,好香,卖相好靓!

今餐真系好抵!用3张free coupon,会员埋单有85折,今餐用$420.9,就有1个头盘、3只生蚝、2个main course、1支红酒、1支水& 1客甜品,正!

而且,喱度环境咁靓,又有气氛!侍应服务又好,又有礼貌,唔错!

如果喱餐冇coupon,我谂埋单起码要$800。