按摩完,就近想揾d嘢食完先返屋企,打开地图依着良心揾,𠮶时大约8点,见呢度虽然好似满,但冇人喺门口等,就问吓,居然有位,因刚有人走,lucky day for us!店虽小,但佢地唔太aggressive ,所以都坐得ok舒服嘅。朋友嚟过,食物就由佢发办。见到佢哋有支一期一会,就叫左之细嘅,点知唔够喉,后来要再叫多支。早知一嚟就叫支大啦。我哋细食,所以唔嗌牛拼盘(佢哋嘅名菜之一)。但烧到脆卜卜嘅牛肠,甘香野味又有咬口、多肥少肉嘅五花腩,用嚟烧真系冇得输、烧粟米连劲generous 嘅牛油上、烧菠萝甜到漏、当然有唔少得嘅牛啦,我地拣咗牛胫脊,贪佢牛味浓、又嗌埋大家劲推介嘅辣螺配公仔面(唔好问我个正式嘅𩠌名,我只负责食)真系大满足,系自从个d烂鬼social distancing policies 实施以来,加上𠮶d日日浸死我地嘅坏消息,真系好耐冇试过过一个咁舒畅而relax嘅晚上!呀,差d唔记得提佢个沙爹酱都好好味㗎。
呀,差d唔记得提佢个沙爹酱都好好味㗎。
2021-09-10