2023-11-20
18/11/2023 lunch平时真系好少写食评的, 今次都想为呢间猫猫CAFÉ写一写。因为宜家呢类咁有HEART的猫猫CAFÉ真系好少, 同老细倾开计, 估唔到宜家重难做过COVID的时候。我希望可以尽一点绵力,支持下呢间猫猫CAFÉ啦。由于屋企不便养猫猫狗狗的原故,囡儿又好喜爱猫狗, 所以我哋经常四围去试唔到的猫猫CAFÉ (狗狗CAFÉ真系太少), 我估计应该全港八成以上的猫猫CAFE我哋都去过晒。今次我同两位囡儿一齐去,我哋嚟过呢间CAFÉ不止一次,今次系第三次了, 可惜佢地点喺铜锣湾,对我住荃湾嚟讲确系有啲远,否则我哋应该会经常嚟。我哋特别喜欢嚟呢度的原因系,呢度有嘢食,重要啲嘢食好有HEART去整, 好多食品都有猫喵的样,岩晒我呢个钟意打卡的阿妈,兼两囡可以同猫猫玩,又可以有猫猫陪食,咁就可以合晒妈咪阿囡的要求啦。(一般其他猫猫CAFÉ无食物供应,就算有都系饮品或轻食,什至只帮你叫外卖。完全无兴趣打卡。)呢度重有样嘢唔同其他猫CAFÉ,就系佢没有猫零食可以卖的,可能店主唔想啲猫食零食食饱晒唔食正餐,或食得太多零食,影响猫咪们的健康。但因我囡儿想喂喂猫咪,老细都好好人地取出
呢度重有样嘢唔同其他猫CAFÉ,就系佢没有猫零食可以卖的,可能店主唔想啲猫食零食食饱晒唔食正餐,或食得太多零食,影响猫咪们的健康。但因我囡儿想喂喂猫咪,老细都好好人地取出零食让我囡儿喂猫。猫零食是不收钱的,但就系由于不收钱,我哋就唔好意思问取太多啦, 哈哈哈… 但啲猫喵就算无零食都唔怕人的,有只猫长期在我们坐紧的SOFA晒太阳瞓觉,陪住我哋吃LUNCH,另一只猫重自己上左我囡儿身上按手仔。(一般没有零食,猫喵较少会上你身)
另外想讲多样嘢,佢的食物除左有猫猫样好靓之外,食物质素并不错。由于阿囡刚考完试,我见呢度的甜品重可以写字,虽然佢话要加$30,我都觉得无问题照比佢加啦,估唔到嚟到时好有SURPRISE,佢哋唔止写几只我REQUEST的字就算,重好有心思地加晒插图,真系超加分,真心觉得好有HEART。劲岩打卡啦。
同呢度老细吹开水,原来下星期有个台湾客嚟求婚,真系好SWEET。原来呢度重可以包场开PARTY,真系可以安排一下喺呢度为阿囡搅生日PARTY㖞!