2010-01-24
好朋友生日, 梗系要擦餐好架啦! 两星期前, 上OPENRICE揾到呢间食店, 咦! 佢个食评都唔错㖞, 于是拉大队一行十三人嚟试吓, 虽然细细间, 不过门口都贴咗好多名人嘅相片!哗, 大家都好肚饿呀, 一坐低就不停咁落ORDER, 老细好好人, 仲话送两枝蓝妹俾我地啤啤佢㖞! 话咁快就上菜喇!豉椒炒蚬 ~ 味道唔错, 虽然细只咗D, 不过冇沙架! 炸豆腐拼芝心虾丸 ~ 豆腐好滑呀, D芝士夹喺中间, 一咬落口, 好JUICY! 胡椒蟹煲 ~ 一揭开个盖, 香喷喷, 只蟹好新鲜, D蟹肉都好弹牙! 避风糖炒蟹 ~ 都几辣㖞, 我试咗少少已经喷火! 但系见D朋友就食到津津有味! 姜葱油鸡 ~ D姜葱将成只鸡覆盖住, 鸡肉好滑, 个个都用D姜葱送饭, 话太好味咯㖞! 芝士焗田鸡 ~ 哈, 咁样煮田鸡法几特别, 味道唔错呃!沙拉骨 ~ 用沙拉汁配搭, 甜甜酸酸, 好开胃! 凉瓜肉碎煎蛋角 ~ 煎得火喉啱啱好, 唔错! 炒菜款式都叫咗四碟 ~ 椒丝腐乳唐生菜 (ENCORE咗两碟), 清炒九菜花, 蒜蓉炒芥兰, 清炒油麦菜! 款款都好好好好味! 班朋友仲话唔够喉, 再嚟一碟豉油皇炒面同埋
豉椒炒蚬 ~ 味道唔错, 虽然细只咗D, 不过冇沙架!
芝士焗田鸡 ~ 哈, 咁样煮田鸡法几特别, 味道唔错呃!
沙拉骨 ~ 用沙拉汁配搭, 甜甜酸酸, 好开胃!
凉瓜肉碎煎蛋角 ~ 煎得火喉啱啱好, 唔错!
班朋友仲话唔够喉, 再嚟一碟豉油皇炒面同埋一窝炸菜肉碎粥!
豉油皇炒面 ~ 一个字「正」!
人多食饭真系好喇! 可以试多D唔同款式嘅菜, 今晚个个真系饮饱食醉! 咦, 埋单睇吓, 原来唔驶加一架㖞, 好抵呀!
冇辨法! 今次我又俾人赞喇, 拣咗一个好地方可以俾大家食个痛快! CHEERS!