2022-05-10
话说前排食飞鹰餐厅,见到附近有间鲜黄色既茶餐厅叫🍋柠檬餐厅🍋 餐牌好似唔贵又几多选择,于是同猪先生约定要去食❣餐厅里面够哂光猛,鲜黄为主,配以绿色。座位之间都有足够空间,唔会坐得逼夹👍🏻由于我地无食早餐,12点几已经非常肚饿,我地点左好多野食😂😂🍋 无冰奶茶(餐加$12)好耐无饮冻奶茶啦😚 识饮紧系拣无冰,唔会融🧊后冲淡左啲奶茶味嘛👍🏻 茶同奶比例刚好,好好饮❤️🍋 经典黑牛(餐加$16)其实系朱古力雪糕加可乐😆 猪先生想食雪糕,啱哂佢!劲大杯✨✨🍋 真·鲍鱼火腿丝捞一丁 $58特餐跟配黑松露炒蛋及丹麦多士。炒蛋上枱就传来好香既黑松露味🤤 丹麦多士烘得够香脆👍🏻 捞丁系用左瑞士汁,有火腿丝同坚鲍鱼2只😆🍋 鲜茄菠萝焗猪扒饭 $60原块菠萝铺系面🤤 猪扒厚切大大块,仲好细心帮你切开,唔洗揾刀切咁麻烦✅ 配埋蕃茄焗汁,味道👍🏻👍🏻🍋 柠檬牛油鸡中翼 $50即叫即做,上枱阵阵柠檬香味,热辣辣❣️ 6件鸡翼炸得香脆,沾上酸酸甜甜嘅柠檬酱汁,正✨🍋一口西多伴雪糕 $30多士切成一口一旧,唔会油腻。配埋朱古力酱同雪糕,好快就KO哂💗我地食到好满足😎 系性货比高的茶餐厅
🍋 无冰奶茶(餐加$12)
🍋 经典黑牛(餐加$16)
🍋 真·鲍鱼火腿丝捞一丁 $58
🍋 鲜茄菠萝焗猪扒饭 $60