2022-10-18 30 浏览
好耐冇食拉面来啦🤩以前喺旺角成日都帮衬 今次系第一次嚟尖沙咀分店 店舖嘅装修依然保持住曰本昭和时代风格 好多怀旧玩具装饰 播嘅全部都系日文歌 好有feel❤️而且食物质素依然咁好▫️山葵蟹肉拌面最近加咗两款期间限定 迎接秋天🍂就系蟹肉味噌豚骨汤拉面 同埋我食嘅呢一款山葵蟹肉拌面🥢热拌嘅拉面用嘅系较粗身嘅面条 爽口弹牙 蟹肉同蟹膏嘅份量不少 十分鲜味 尤其蟹膏真系十分鲜甜 紫菜同大葱增加咗味道嘅层次🤤我仲追加咗温度玉子 全部埋一齐食 食落更加香▪️牛舌牛尾汤拉面所有面都可以自选面嘅硬度/汤嘅浓度/要唔要葱蒜🍜我哋拣咗普通硬度面条同浓汤 一上枱已经闻到香喷喷 两大块牛舌十分吸睛 口感十分软稔 超正👍🏻平时少见拉面汤底系牛尾汤 用牛脊骨同牛尾煮足6小时 浓而不腻 饮埋汤都唔会有口干嘅感觉 果然系店舖推介💕追加嘅两块火炙叉烧 油脂平均 有入口溶化嘅感觉▫️自家手打脆炸虾丸脆卜卜嘅虾丸🦐炸粉唔会好厚 而且一啲都唔油腻 馅料饱满 口感弹牙 配咗柠檬味嘅酱汁 另味道再清新啲

▫️山葵蟹肉拌面
▪️牛舌牛尾汤拉面